Minska koldioxidutsläppen!

Håller just nu på att läsa en intressant rapport, Den byggda miljöns påverkan på fysisk aktivitet.

En mening ifrån den lyder: "Om ytterligare 1 procent av Sveriges befolkning skulle ta cykeln till jobbet istället för bilen skulle det minska koldioxidutsläppen med 55 miljoner ton varje år".

Ynkla 1 % mot 55 miljoner ton.. varje år! En sån enkel sak som att byta bilen mot cykeln skulle kunna förändra så pass mycket. Man slår alltså två flugor i en smäll om man väljer cykeln; man värnar om miljön och man får motion i samma veva.

Tänk på det ni!

Ikväll hejar vi på Erik & Carl, okej?

OKEJ!?

GE MIG TORSDAG!

Längtar så förbannat mycket tills på torsdag. Först så är det dans och sedan på kvällen åker vi till huvudstaden!!! :D

Ska bli tokigt lovely att träffa familjen :D
Hoppas även att Carro har tid att ses :) MISS HER!!

Ja, just nu kan man inte vara annat än glad och känna längtan!

Nu blir det nygräddade pänkäjks med nykokt blåbärssylt och senaste avsnittet av Desperata husfruar, wihoo!

Falun tur och retur

Idag har jag besökt Falun. Blev väl ett besök på ca 2 timmar, hoho. Var på en efterkoll för mina allergier. Gick något fortare den här gången. Var klar där vid halv tio och halv tio skulle besöket börja egentligen. Flyt! Hann då med nästa tåg hem, flyt! Så var hemma strax efter 12. Sköönt och flyyyt! Därefter blev det lunch och sedan promenad med Erika. Vi gick runt och plåtade lite till en foto-uppgift vi har i nya kursen. Lite kul faktiskt :)

Ja, vad har man annars gjort idag då?
Jo, diskat och vikt tvätt. Tjoohoo, så roligt! Och nu ska jag laga mat och koka sylt. Idag blir det päänkäjks och blåbärssylt, wiho!

Ikväll är planen.. ja gissa?
Kan det vara bästa tv-kvällen eller vaaad? Idol, The Mentalist och Hell's Kitchen. Typ lovely, or what?

Jaaa, jaaa, jag måste väl börja med maten antar jag för magen skriiiiker!

Ja, bye bye då!

Fysisk aktivitet och hälsa

.. ja så heter kursen vi läser nu. Första föreläsningen idag och det var faktiskt rätt bra, superbra föreläsare. Ska bli riktigt intressant med den här kursen och ska även bli intressant att göra alla uppgifter, även fast det är väldigt många, hoho. Brukar oftast känna att alla uppgifter är så jobbiga, men inte nu. Är även i en bra grupp så hoppas på att det blir bra!

Måste säga att det är grym tv ikväll, hihihåhå.
19.00 - 2½ men
19.30 - Vänner
20.00 - Idol
21.00 - 2½ men
21.30 - 2½ men

Typ lovely eller vad?

Vi får inte plats i lägenheten!

Idag har vi haft tvättid och det var verkligen på tiden. Hela 6 maskiner blev det. Utan torktumlare så blir det rätt så fullt i vår lilla etta. Man får då utnyttja varenda litet ställe som det finns möjlighet att hänga kläder på. Ja vi kan ju låta bilderna tala för sig själva..





Igår stod party på schemat!

Först var det förfest i Bynäs hos Sandras kille Thim och det var grymt skoj. Lirade Guitar Hero 5 bland annat.
Därefter bar det av in till stan där det först var tänkt att vi skulle till Heartbreak, men kön var oändligt lång så vi bestämde oss för Hangloose istället. Där var det ingen kö alls, hahaha! Stället är väl ingen höjdare och det var grymt lite folk så hela lokalen var inte ens öppen. Men är man med rätt folk, som man då var, så blir det skoj ändå. Hyfsat billig dricka och en massa skratt. Grymt nöjd med kvällen, men kanske lite mindre nöjd med dagen efter, håhåjaja!


Tittar på film!

"Oh, hee-hee, aha. Ha, ooh, hee, ha-ha, ha-ha"

The Joker is laughing!

Äsch, glömmer alltid rubriken! (detta fält måste fyllas i)

Tudiluu!

Nu är man pigg, glad och nyduschad!

Började dagen på gymmet med Erika. Klockan kvart i åtta var vi där och det blev ca 2 timmar. Wiho, känns grymt bra. Har gymmat 3 gånger den här veckan, dans igår och så blir det step på söndag.. lovely!

Ikväll är det tänkt att vi ska till heartbreak och festa loss. Jag, Anders, Anders kompis?, Fia, Sandra och Sandras kille. Ska bli grymt kul faktiskt!

Nu vet jag dock inte alls vad jag ska hitta på. Kanske ska göra något extremt roligt, som till exempel diska. Ohooo, ja låter som en grym idé! Jag är grym jag!

Tjohoo!

DONE!

Tentan är skriven för några timmar sedan och det känns lovely att vara ledig i några dagar nu. Tror att det gick helt okej på tentan, men kändes ibland nästa för enkelt, haha, men det kan ju även tyda på att jag var grym på't ;)

Just nu sitter jag och lyssnar på musik, som vanligt, och längtar tills klockan ska bli 17 och man får gå och ragga lite. Uh uh, hur kul är det inte?

Roar mig även med att kolla igenom lite gamla bilder. Hur mycket saknar man inte dessa tider? En sak jag saknar med gymnasietiden är att man fick träffa Carro nästan varje dag!! Det funkar inte som det är nu, träffas alldeles för sällan och det gillar jag inte. Vi kunde få för oss massor med roliga saker. Helt plötsligt fick vi nå infall och sminkade oss knas och tog miljontals bilder. Så jäkla roligt!

































SAKNAR DIG CARRO!

Grym träningsvärk

Var och gymmade med Erika i måndags och har grym träningsvärk i ljumskarna, håhåjaja. Var och tränade idag också och kan säga att det var någorlunda jobbigt att göra vissa benövningar, hoho! Stretchat som en galning idag, men hjälper inget. Hoppas det är bättre imorgon i alla fall. Blir en aning jobbigt att dansa annars.

Kopplar egentligen inte riktigt att det är tenta imorgon, galet. Vet inte hur många gånger Erika glömt bort det när vi snackat om det. "När möts vi imorgon då?" "Imorgon? Vad är det då?" Hahaha, låter så lovande detta!

Nä nu blir det lite lunch - musik - pluggning!
Skid Row strömmar ur högtalarna för tillfället. Me like!

Bye!

Nu blir jag rädd!

Två av mina favoriter, Jon & Karolina, kanske får åka ut ur Idol. Gick uselt för dem. NOOOOOO, säger jag bara!

Grym tv-kväll

20:00 - Idol 2009
21:00 - The Mentalist
22:00 - Hell's Kitchen

Och vill man så är det 2 ½ men mellan 19-20:00.

Perfekt tv-kväll och många anledningar till att inte plugga.

Tjohej!

Saknad!

Har en otrolig hemlängtan just nu!

Saknar min familj!


Favoriter i idol

Erik


Jon


Calle


Clara


Karolina

Kort kort

En liten kort update vore kanske på sin plats.
Kan väl inte direkt säga att det hänt speciellt mycket i helgen på grund av pluggandet.

Anders kompis Håkan har i alla fall varit här, men dom har varit snälla och hållt sig borta lite då och då så jag fick plugga ifred. Men annars har det väl blivit lite guitar hero och scene it, så det var roligt.

Nu ska jag ta och äta lite varm blåbärssoppa med keso, yummi yummi, sedan måste jag såklart återgå till pluggandet. Har BARA lite drygt 200 sidor kvar att läsa. *Suck* Sen är det bara att försöka lära sig allt man läst och sina anteckningar. Jippiyey, kommer gå strålande..

Later..

Fina vänner!


No ork

Ingen ork att skriva, får se om det blir något av det imorgon.

Nu ska jag se freaky friday, tjohej!

Detta fält måste fyllas i

Igår var det kåren ja.
Var först ut till Brynäs hos Sandra. Blev idol-tittande och sedan spel. Grymt kul faktiskt. Därefter bar det av till kåren och fyfan, aldrig varit med om längre kö in där. Enoooorm fan och kändes som man stod där i en evighet. Väl där inne blev det lite dans och skoj. Blev dock inte att vi stannade där så länge, men det räckte gott och väl för mig för så skoj var det inte där inne ändå. Dryga människor, urk.
Strax efter 1 drog vi och min kära Anders kom och hämtade oss. Hur underbar är han inte??? Även fast han börjar jobba vid åtta dagen efter så kommer han och hämtar oss. Ooh, jag har verkligen världens bästa! <3

En annan sak som var lite rolig igår var när vi var på toaletten. Då så frågar några tjejer oss om vi var hälsopedagoger. Man blir lite förvånad och undrar om det syns på oss att vi är det, för hur coolt är inte det? Är ju inte direkt något dåligt ;)

Lite bilder från gårdagen:



Nu har jag bestämt mig!

Det blir kåren ikväll. Fia och Sandra ska dit så det är anledningen :D Mihi!
Känns även som att man behöver få göra något roligt också. Släppa pluggandet för ett litet tag. Jojo, heelt klart hallå.
Ska ta det lugnt i alla fall och det lär inte bli så sent. Imorgon ska man upp hyfsat i tid och plugga som vanligt.

Aaah, nu ska jag ladda med lite musik och fixa i ordning mig, sedan bär det av till Sandra på lite för. Ha det götttt allesammans, tjo!

Kåren ikväll, eller inte?

Ja det är frågan det.

SÄMST

Ja har varit lite sämst idag. Gällande pluggandet i alla fall. Har inte fått många sidor lästa. Fast funderar jag på det jag gjort idag så kanske jag inte är världssämst. Har varit i skolan och gjort grupparbete och det gick ju bra. Sedan har jag dammat i lägenheten och det är ju bra. Sedan har jag skrivit klart det jag ska säga på redovisningen på onsdag och det är ju bra. Har även lagat middag och det är ju bra. Gott var det också. Gjorde nån slags gryta med kött, svamp, broccoli och lök. Med liiis till och det var ju gott. Yupp.

Men nu tänkte jag faktiskt vara ännu bättre och lägga mig på spikmattan och glo tv. Ja och det är ju bra. Liksom.

Läjtör! (för de som inte fattar = later) Hoho, byyye!

Har det varit helg?

Känns inte direkt som att det varit någon helg. Har visserligen tagit det lite lugnt ibland och så var vi ju en sväng till en pub i lördags. Men har ändå inte riktigt kunnat koppla av och njutit av helgen, pluggandet har hela tiden legat i bakhuvudet. Riktigt tråk det måste jag säga.

Tog en liten break nu för att skriva här, men annars sitter jag och pluggar för fullt. Skrivit klart en uppgift för idag och en för imorgon och nu ska jag fortsätta med läsandet. Påbörjat nästa bok inför tentan. Suck suck suck.

Känner just nu att jag vill har vinter och jullov. Det vore underbart. Längtar efter att få spendera några dagar uppe i stugan. Oh underbara och mysiga stugen. Vore det inte lovely med vinter nu va?


Orka rubrik

Läser för tillfället en kurs som heter Stress ur ett hälsoperspektiv och ja det är faktiskt intressant, MEN.. man skulle ju kunna tycka att en stresskurs borde vara stressfri, eller hur? Logiskt sett borde det ju det. Kan säga att den är långt ifrån stressfri. Har massvis att läsa och flera uppgifter att göra. Dessutom så vet man knappt vad det
är man ska ha koll på inför tentan. Det som är sagt är att man ska läsa 3 böcker och en artikel. Hur tusan ska man lägga 3 böcker och en artikel på minnet? Håhå jaja, detta kommer gå suveränt känner jag. Hahaha.

Ja nog om det.

Helgen har bestått av mycket läsande (såklart), idoltittande och igår hängde jag med Anders och några polare till honom till en pub och tog några öl. Rätt trevligt faktiskt om man bortser från för mycket sportsnack ;) Haha!

Nu ska vi strax äta middag och sedan blir det top model, hohoho och sedan kanske nån film eller så. Får se vad det blir.

Tjoohoohooheej!

ps. bilden passar väl in suveränt, eller hur??

Är det helg nu?

Tycker i alla fall inte att det känns riktigt som helg. Känns som vilken pluggdag som helst. Sitter och försöker plöja igenom en bok, men det går så otroligt segt. Vill helst av allt bara slänga mig framför tvn och bosätta mig där hela dagen, men nej nej, det har jag verkligen inte tid med. Urk säger jag bara!

Hoppas ni andra har en bra helg! Jag ska dyka ner i boken nu igen, tjohej!

Frajdäj mårning!

Lyssnar på musik och försöker piggna till. Går inte sådär jättebra måste jag säga. Vill bara gå och lägga mig igen och skippa skolan idag, men icke sa nicke, idag är det redovisning som gäller. Kanske ska ta och kolla igenom vad det är jag ska säga, har faktiskt ingen aning, hohoho. Vet att det handlar om stressepidemin (att det varenda gång ska vara så svårt att stava till epidemi. Epidemi, epidemi, epidemi, jaja).

Ooootroooligt oooointressant inlägg, men så kan det vara. Bäst att sluta nu, yupp.

Trevlig helg folket, tjoohej!

Obefintlig rubrik

Ska strax bege mig mot skolan för föreläsning. Känner noll ork för det idag, men lär väl dra dit ändå.

Sitter i alla fall nu och dunkar musik för att bli på bättre humör. Och det blir man ju garanterat. Just nu spelas Daughtrys nya album. Ohhh!!

Finns två band som jag skulle vilja se live mest av allt och det är just Daughtry (har ju i och för sig sett de en gång förut, men skulle mer än gärna se dem igen, för hur grymma är de inte?) Därefter har jag en fet önskan att få se Nickelback live! Den önskan är nog ännu större eftersom de alltid varit mina favoriter och har ju aldrig fått se dem. Oh oh oh!

Nooog om detta! Nu ska jag gör mig iordning och dra! Ha det gött, tjohej!

Skrattade så jag grät!

Hahahahaha!


Skön snubbe!

Idol-Jon, hur grym är han inte? Så jäkla grym! Skön snubbe och skön låt. Oh!
Asså haha! Kolla leendet när han sjunger och så sjunger han när går ut därifrån. Kan inte bli mycket bättre i idol!


En liten update kanske?

Ja det får bli en rätt liten, för jag måste strax återgå till läsandet.

Helgen som var så blev det som sagt Stockholm, med Erika, Fia, Sandra och Elin. Var mestadels riktigt skoj. Blev lite shopping på lördagen och spelkväll sedan. På söndagen bar det av till Djurgården för en dag på Gröna Lund. Där kan vi snacka skoj, oh oh oh. Vi åkte nog det mesta, till och med den nya, Insane. Och ja den var.. insane! Insane, men alldeles för kort. Vi var även inne i spökhuset. Haha, hann knappt gå in där förens man blev rädd. Vi klängde på varandra och ingen ville gå varken först eller sist, haha.

Det var väl i stort sätt helgen det.

Idag har jag varit och hämtat Fanskapet (Anders bil) från verkstaden så nu funkar den. Hur länge, ja det vet man väl aldrig. Det återstår att se, hoho.

Nä nu kallar böckerna på mig. Ujujuj, inge roligt alls måste jag säga. Kursen är intressant och de flesta böckerna likaså, men när man har pressen att man måste läsa så mycket och komma ihåg allt.. nej då blir det inge roligt alls. Buhu för det.

Yeye, talk to you later!

Klädd för regn - då kommer solen

Skulle ta mig en tur till ica maxi för att handla lite. Tittar ut genom fönstret och det regnar. Ah men lugnt, tänker jag, bara att sätta på sig regnjacka, regnbyxor och stövlar. Går ut genom porten och vad får man se då? Jo solen såklart! Och regnar gör det inte heller. Haha så typiskt.
Jaja, bara att traska upp igen och ta av sig regnbyxorna. Behöll jackan och stövlarna på för säkerhetens skull, hoho. Men icke kom det nå regn heller.

Hoho, vädergudarna är bra roliga dom.

Nä, nu ska jag börja packa tänkte jag. Vi hörs, tjohej!

Doobidooaa

Har varit uppe sen halv sju nu och tvättat. Blev precis klar. Skönt att ha det avklarat.
Och nu sitter jag och glor på days of our lives. Kass serie med usla skådespelare, men ändå är jag fast. Det är skumt, så något bra måste det ju vara med den.

Yeye.

Har väl lite att göra idag känner jag, så blir till att sätta igång när serien är slut.
Måste läsa en del (eller egentligen massor), handla lite, diska och så packa.

Ikväll så bär det av till Stockholm med Erika, Fia, Sandra och Elin. Nog för att Stockholm inte är värsta jippi-stället att åka till, men ska bli skoj att hitta på någonting tillsammans :) Så lär bli bra i huvudstaden också, haha. Imorgon blir det nog en tripp in till stan och shoppa och på kvällen sen får vi se vad som händer. På söndagen tror jag det blir Grönan, om vädret är okej då. Blir nog riktigt skoj :)

Tjooo.

Stackars bejb!

Tycker så synd om Anders just nu. Han skulle ta bilen till jobbet idag, men den ville inte starta då. Kul, verkligen kul. Så nu var han precis och hämtade cykeln och ska cykla ner till stationen och ta tåget. Värt att nämna är att han börjar om en halvtimme. Svårt att hinna till Söderhamn på en halvtimme. Önskar man kunde göra något, men det går icke.

Jaja, that's life tyvärr. Tråkigt att bilen ska ge upp nu, på en fredag. Tanken var att han skulle ta bilen för att kunna komma hem lite fortare så vi fick lite mer tid tillsammans eftersom jag drar till Stockholm ikväll.

Ja, bilen har fått ett namn som den verkligen lever upp till; FANSKAPET!!

Blir på grymt bra humör av denna låt

Vet inte riktigt vad det är med låten, men blir på så bra humör när jag lyssnar på den. Man kan sitta och sjunga med och ja, bara få en känsla av gott humör i kroppen. Hur lovely liksom?

Så, ett hett tips till dig på dåligt humör; spela låten på hög volym, ta fram texten och sjung med. Wihoo!
(Fann tyvärr inte den riktiga videon, så det får duga med denna)


Men hallå?

Ja kan lugnt säga att den här dagen inte direkt blir som man tänkt, haha.
Skulle gått på föreläsning 13-15 - 16.00, men den blev inställd av okänd anledning. Sure, det gör väl inte så mycket för mig, värre för de som åkt långt för att gå på föreläsningen och så visar det sig när de kommer fram att den är inställd. Så tråkigt för dem.

Fick även nyss ett meddelande från Ackes dansskola att raggan är inställd ikväll. Det var mindre skoj. Hade verkligen sett fram emot den. Buuuhuuuu!

Jaha.. nu då?
Dagen var liksom planerad för föreläsning och dans.

Ohhhh jag som ville dansa!!

Nä nu går jag och lägger mig...

Aldrig..

.. svettats så mycket som jag gjorde igår på träningen. Ujujuj.
Var och testade på ett nytt pass på friskis; CoreSpin. Först är det Core i ca 45 minuter och sedan spinning i 45. Gaaaalet, men skoj var det :D Blir väl samma nästa vecka, oh yeah.

Yes, nu har jag inte tid med det här längre, för nu måste jag plugga. SO LONG!

Stekte en katt i förrgår