Hej och hå!

Packade nyss 2 kartonger till. Känns som man snart kommer bygga in sig själv i alla kartonger. Vore skoj det, hoho.

Tog en mysig promenad efter att jag hade ätit frukost och självklart hängde kameran med. Gick där och smålog för mig själv eftersom det var så fint ute. Solen höll på att ta sig upp och det var i princip molnfritt. Otroligt vackert! Så fint med de snötäckta träden mot den ljusa himlen.




Snösnösnösnööö

Nu har vi kommit igång med packandet ordentligt. Har precis tömt mitt skrivbord och Anders håller på med sitt nu. Igår gick vi igenom förrådet och fick bort lite därifrån också. Skönt skönt!
Man får i princip hoppa mellan lådorna i vår lilla lägenhet. Imorgon ska vi dessutom tvätta så det blir ännu mindre plats. Till råga på allt så kommer Anders bror och brorson hit imorgon och stannar tills på onsdag. Ska bli spännande att se hur vi kommer få plats då. Hohoho!

Det fortsätter att snöa och det gillar vi starkt! Vi tog en liten promenad för en stund sen och det var mys det.


Nä ska väl ge mig på köksskåpen nu och packa ner sådant vi inte kommer använda innan vi flyttar.

Tjohej!




Vad lite solsken och snö kan göra med humöret!

Blev en kort promenad, men skönt var det i alla fall. Lite fina bilder blev det, dock blir de långt ifrån lika fina som det ser ut i verkligheten.



Packningen har börjat, men nu en solig promenad, wiho!

Bokhyllan är nästan tom, lite glas som står kvar där bara. Galgarna i garderoben är tomma, alla skor som inte kommer användas är nedplockade. Ja, idag händer det lite i lägenheten i alla fall. Känns bra det.

Nu tänkte jag ta en paus och ta en liten promenad i solen, ohh så mysigt. Kameran hänger såklart med!

Bye!

Dags att börja packa inför flytt

Ja, nu har jag äntligen kommit igång lite, har 2 kartonger klara än så länge. Riktigt jobbigt är det måste jag säga eftersom det är så mycket saker. Blir lite att man slänger ner lite allt möjligt i en kartong, så kommer bli spännande sen när man ska packa upp allt. Försöker i alla fall skriva lite på kartongerna vad de innehåller, så lite organiserat blir det väl.

Det fortsätter snöa här i Gävle och det är urmysigt och nu ser det även ut som att solen försöker titta fram. Finns det något bättre än när det snöar och solen lyser? Oh, det är så toookmysigt!

Idag tror jag att jag ska träffa P en sväng också, om hon hinner det dvs eftersom hon och T ska åka till Stockholm senare idag. Yes, hoppas i alla fall att vi hinner ses, kommer bli ett bra tag sen som vi inte kommer ses.

Nä nu dunkas lite musik och packningen fortsätter.

Vi hörs, tjohej!

Hejhejhallå jullovet!

Första dagen på lovet lider mot sitt slut. Var på gymmet i morse, sen en sväng till skolan för att hämta ut vår uppsats (C fick vi, woho), därefter har jag inte gjort speciellt mycket. Städat lite hemma och tänkt börja packa inför flytten, men det har inte blivit så mycket av det. Ska ner till källaren i morgon och hämta upp lite kartonger och sätta igång. Får se om det blir något gjort då, hoho.

Har grym träningsvärk i typ varje muskel idag,
sedan träningen i tisdags och gymmet igår och säkert från gymmet idag också. Skönt skönt skönt.

Yeye, har inte så mycket att säga idag. Väntar just nu på att min Anders ska komma hem, men antar att det dröjer ett bra tag tills dess, han är på julbord med jobbet. Skoj för honom i alla fall.

Nä, nu ska jag försöka leta upp knopparna till skåpen och lådorna i köket.
Tänkte byta tillbaka till de gamla och ta med oss de nya, men de gamla verkar vara spårlöst försvunna. Har letat på de ställen där de skulle tänkas ligga, men icke sa nicke, där var dom inte. Hepp, bara att leta vidare.. tjooheej!

Äntligen har snön kommit!

Idag var det inga problem att gå upp och gå till skolan för det var ju hur underbart som helst att pulsa fram i snön. Vi har väl runt 3 decimeter snö här om inte mer. Humöret blir på topp och allt känns lätt för tillfället. Vad lite snö kan göra!

När jag tittade ut genom fönstret för en liten stund sen
såg jag en ensam cykel stå i cykelstället. Tyckte den liknade min väldigt mycket och kom såklart på att det var min också, haha. Glömde visst ställa in den igår.


Några andra bilder jag tog nyss
+ några jag tog med mobilkameran i morse på väg till skolan;


(klickbara bilder)

Ja, lite kort update från helgen;
i fredags blev det idolmys med familjen. Hade önskat att Calle vann, men men, så kan det vara. På lördagen blev det ljusstöpning och det var lika skoj som det alltid är. Speciellt kul var när pappa och Sten kom upp i lusse- och tomtekläder och sjöng för oss och sedan började rappa "Staffan var en stalledräng" Hohoho, helt underbart!

På söndagen bakade jag och mamma pepparkakor
och de blev grymt fina, hihi.


Nu ska jag fortsätta laga mat,
paj blir det idag. Sedan vid sju är det dags för träning. Lovely!
Tjohej!


Babbelbabbel

Skola idag igen på förmiddagen. Vi fick göra övningar om motiverande samtal, att man ska ställa så mycket öppna frågor som helst, reflektera vad personen sagt och summera. Väldigt bra att vi får lära oss det!

Därefter for jag och hämtade ut och betalade biljetterna till The last Bounce.
Nice nice nice! Ska bli grymt skoj att se!

Annars har jag tagit hand om tvätten och slagit in alla julklappar. Så här tidigt har jag aldrig varit klar med alla julklappar, hoho, skönt skönt.

Äsch, jag har inte vettigt alls att skriva idag
så jag slänger upp ett klipp som jag hittade i en annan blogg. Grymt häftigt om jag får säga min mening. Jag hade lätt velat vara med, hur grym stämning verkar det inte vara liksom!? Kolla på hela, annars missar ni något ;)


Skratt + telefonkö

Idag var det skola på förmiddagen och då gjorde vi övningar då man skulle prata inför folk. Vi var indelade i små grupper och skulle berätta om något, typ vadsomhelst, och vår grupp valde filmer. Man skulle berätta flera gånger och tänka på olika saker varje gång, som till exempel hur man står, hur man pratar och hur kontakten med publiken var. Jag kände mig mestadels fånig när jag stod där, men lite småskoj var det i alla fall och vid några tillfällen skratta vi så vi grät, haha. Så ska det vara i skolan!

Efter skolan drog jag och Elin till stan för att kolla julklappar och jag blev nästan klar med mina klappar, ska greja dom sista imorgon efter skolan tänkte jag. Känns skönt att ha det mesta klart.

Ja, därefter när jag kom hem satt jag i telefonkö. Först ringde jag till ticnet för att skaffa våra biljetter till The last Bounce. Var tvungen att ringa och beställa dom eftersom mamma hade en presentbiljett hon ville utnyttja. Segt med telefonkö, för pengarna bara rinner iväg då. Därefter skulle jag ringa till Haléns och hamnade även där i telefonkö. Hade fått en betalningspåminnelse som jag inte tänkte betala eftersom det var helt fel. Men men, det ordnade sig och sedan var jag tvungen att fylla på mobilen. Yepp, ca 90 kr flög iväg där, mycket roligt, verkligen!

Annars har jag tagit hand om diskberget
och nu sitter jag och samlar krafter för att börja med maten. Ingen ork alls för det, blöh.

Vill ha hem min Anders nu!

Helgen som varit + ny kurs!

Helgen var riktigt trevlig. I fredags när jag kom hem blev det lax till middag, tokgott! Sedan blev det idol med familjen. Riktigt jobbigt att se måste jag säga! Jag ville inte att någon skulle åka ut! Erik har varit tokbra hela tiden, Calle har utvecklats enormt och är numera grymt bra och Tove har jag alltid gillat för hennes speciella stil och grymma röst. Jag tycker alla de tre förtjänar att vinna, men ja, någon måste ju åka ut. Vet inte riktigt vem jag håller på i finalen nu heller eftersom båda är grymma! Men jag tror väl ändå att Erik kommer ta hem segern och det är han ju värd om han skulle göra det! Yes!

I lördags blev det lugnt på dagen och efter middagen bar det av till Carro för att fira henne. Det var jag, Persson, Carro och Carros kompis Sandra. Vi började lite hemma hos Carro och sedan for vi och lirade bowling i två timmar. Grrrymt skoj och det var tokjämt mellan oss i princip hela tiden. Riktigt skoj! Därefter drog vi in till stan och planen var ett ställe på Stureplan, men när vi kom dit blev vi osäkra på om vi skulle komma in eftersom alla verkade så mycket äldre än oss i kön, hoho, så vi bestämde oss för att dra till White Room. Tog väl en liten evighet att komma in, man var som osynlig i kön eftersom vakterna bara släppte in de som de kände och folk som stod på listan, men tillslut pallade jag inte mer så jag haffade en vakt och frågade om vi överhuvudtaget skulle få komma in om vi inte stod på listan och jovisst det skulle vi och det fick vi. Haha, man måste ta för sig för att det ska hända något i Stockholm. Insåg när jag stod i kön att jag verkligen inte saknar Stockholms nattliv, trivs mycket bättre i Gävle gällande det ;) Väl inne var det tjockat med folk och typ ingen luft, sugig musik på dansgolvet och på övervåningen där det var bättre musik, ja där fanns inget dansgolv, haha. Well well, efter tre tog vi nattbussen hem och kom hem runt fem. Ja som sagt, jag saknar inte nattlivet i Stockholm. Om man är ute i Gävle så kommer man hem på ca en halvtimme och i Stockholm tar det ca 2 timmar om inte mer, hahaha, crazy.

Yeye, märker nu att detta blir ett långt inlägg, haha, antar att det inte är många som läser enda hit ner, men men, jag fortsätter. Idag började en ny kurs; Pedagogiska kommunikationsprocesser. Har inte riktigt fått någon uppfattning än om kursen, får nog se imorgon vad som händer.

Just nu längtar jag enormt mycket efter jullovet,
ska bli så skönt att få tänka på annat!

Håller för tillfället på och rensar bland mina kläder
och än så länge är det i alla fall en liten hög på golvet.

Det tar alltid emot att slänga kläder, så jag tycker jag varit duktig idag, hihi!

Nä nu vill jag att Anders ska komma hem så vi kan poppa lite popcorn och se någon film :)

Tjohej!

Opponering, träning och Sthlm imorgon!

Idag stod opponering på uppsatserna på schemat. Var ganska så nervös innan, både för att få höra vad ena gruppen hade att säga om vårat arbete och även inför att säga vår kritik mot en annan grupp. Det gick i alla fall bra tyckte jag. Kändes skönt att vi i vissa delar kunde försvara vår uppsats och visa de andra att de hade fel, hoho. Det var även lite småtrist att vissa inte kan se kritiken som en bra sak, som en hjälp, men men, det är dom det.

Efter opponeringen satte vi oss direkt med vår uppsats och ändrade det som behövdes ändras så nu är uppsatsen helt klar!! Typ underbart!!

Därfter var det bara att fara hem, käka och dra och träna lite. Ujuj, hade sett fram emot att få träna, men sen såg man vem som höll i passet och lusten försvann. Hon har så grymt tråkiga låtar och steg. Hon kan skrika "kom igen då, ta ii" när det är världens segaste låtar. Kände stundvis att jag bara ville gå därifrån eftersom jag blev så grymt uttråkad och less. Men men, jag stod ut! Imorgon blir det i alla fall bättre träning. Ska iväg och gymma på morgonen. Lovely!

Runt tre imorgon kommer Anders hem från jobbet
och då far vi och P mot Stockholm. Ska fira mamma på fredagen har jag tänkt och på lördagen firar vi Carro som fyller år på söndagen. Hoppas det blir skoj :)

Nu blir det tv-gluttande
och kanske något gott till det! Tjoheeeej!


HAPPYHAPPYHAPPYHAPPYHAPPY!

Anders och jag har precis bokat biljetter för att se 30 seconds to mars!!! 10 mars på Arenan kommer vi digga till dom. Uuuuundeeeeerbaaaaaaaaaaaart!


Underbart..

.. att inte behöva sitta instängd i biblioteket idag. Skickade precis iväg vår uppsats till gruppen som ska opponera på den och Elin skulle lämna in den till vår handledare. Skööönt att slippa den. Fast ja, efter opponeringen lär det behövas sitta med den igen, men det tänker vi inte på nu.

Tänkte att jag alldeles strax,
när frukosten lagt sig, ska ta mig ut på en liten springtur. Därefter måste jag sätta igång med de individuella uppgifterna. Kuuul.

Sen vid 16 ska jag ner på stan
och träffa P. Ska kolla present till Carro som fyller år på söndag och present till mamma som fyller år imorgon. Sååå gryyyyymt tråkigt att inte kunna vara hemma imorgon när mamma fyller år, buuhuu. Superdåligt! Men måste tyvärr sitta hela dagen och plugga och på torsdag har vi opponeringen på morgonen. Drryygt! Men på fredag får jag åka hem och fira mamma i alla fall :) Tur det!

Nää, man kanske ska ta och klunka lite vatten och sedan snart bege sig ut på en liten joggingtur. TJOHEJ!