WOHO :D

DET SNÖAR :D :D :D

Tentadagen!

Ujah! Idag är jag nervös, riktigt nervös!

Musik och koffein

Ja, musik och koffein, det behövs nu för att hålla mig vaken och vaken måste jag vara ett bra tag till, tyvärr.
Det är inte mycket som fastnat i mitt huvud än. Det enda som snurrar runt där är begrepp och ord som jag inte riktigt vet vart jag ska placera.
Biomedicinsk inriktning, vad var det nu? Var det en sjukdom? Nej, fan fel igen. Humanistisk inrikting då? Hade det något med hälsa att göra? Hm, ja kanske. Woho!!!

Alltså, seriöst, jag är för trött. Kaffet var inte speciellt gott heller. Fick ta snabbkaffe för jag orkade inte leta fram kaffemokajängen som ligger längst ner i diskstället. Slevade i ett x antal skedar med snabbkaffe, kanske det är anledningen till att det inte smakar så gott?

Vill gärna se att kaffet ger lite effekt nu tack, annars somnar jag..


zzzZZzzZzzZzZzzzzz

Jaja..

.. bara lite smått panikslagen! Liiiiite småttttttttttttttttt

Jag säger blöh!

Blöh blöh blöh, ingen idé att publicera detta antar jag..
..men oops, jag gjorde nog det ändå!

Åh så segt, åh så segt, åh så seeeeegt!
Jag varken orkar eller vill plugga nå mer. Någon som vill göra det åt mig kanske?

Idag har jag varit i skolan hela dagen känns det som, eller okej från 8.45 - 13.30, men ändå! Det är alldeles för länge dagen innan en tenta. Supersnällt att lägga in ett arbete med intervju och redovisning dagen innan, verkligen. Det var ju inte bara att åka dit och göra sin redovisning och sedan dra, nej, man skulle stanna kvar och lyssna på minst 5 stycken andra redovisningar också. TACK för att hela förmiddagen gick åt för det.

Klagoblogg, jamenvisst är de det!

Bara så att ni vet..

.. så köpte jag julmust idag!

Ja, bara så att ni vet!

Alla dessa ord. Hjälp mig förstå!

Idag gick jag upp runt halv sju och dök direkt ner i boken Folkhälsa och hälsofrämjande insatser.
Spännande? Not!
Jag fattar inte mycket när jag läser denna bok. Jag försöker verkligen förstå, men alla dessa krångliga ord gör mig galen. Måste avbryta läsandet efter varannan mening känns det som, bara för att slå upp ett ord jag inte förstår. Hittar jag inte förklaringen till ordet, ja, då kan man i princip inte fortsätta läsa eftersom det ordet dyker upp titt som tätt och verkar ha en väldigt stor innebörd i texten. Galenskap säger jag bara!

Någon som kanske kan förklara för mig vad kvalitativ och kvantivativ forskning är? Hittar ingen förklaring någonstans.
Och intervention? Vad är det?
Detrerminationer kanske jag vet vad det är nu tack vare pappa. Det skulle vara bestämningsfaktorer tror jag. Varför inte skriva det istället liksom????? Lite lättare att förstå då kanskeeeee. BahhH!

Ska om en stund dra mig till skolan för att träffa gruppen och förbereda inför redovisningen imorgon. Får jag fråga hur man tänker när man planerar in en redovisning dagen innan en stor tentamen? Kanske är det meningen att man ska gå under?

Galenskap säger jag bara, galenskap!


Jag tror jag vill skratta lite nu faktiskt, ja så äre. Så här slänger jag in en liten video.

SKRATTA
SKRATTA
SKRATTA DÅ!!

Världens sötaste, hallåååå!


Bra låt, bra och kul video

Daniel Karlsson - Would you believe



Man hittar ...

Man hittar alltid något annat att göra när man egentligen måste plugga. Ja, är det inte något på tv, så finns det alltid något att göra i lägenheten som är roligare. Städa, diska.. ja till och med det känns roligare.

Idag hade jag ställt klockan på 7 för att jag skulle upp och plugga. Satte igång datorn och hittade såklart massa annat att göra som var roligare, läsa bloggar, kika runt på aftonbladet, facebook. You name it!
Sedan började reprisen med top model och det är ju också roligare än att sitta med näsan i Naidoo och Wills bok. Därefter föreslår Anders en promenad och tittar man ut genom fönstret så kan man ju inte säga nej till det heller. Underbar promenad blev det. Solen lyser och allt, suupermysigt!

När vi kommer in kokar vi lite kaffe och sedan sätter jag mig faktiskt och öppnar boken!! Läser en hel sida till och med!!! Och sen hamnar jag här och skriver. Allt för att komma undan pluggandet. Oh vad duktig jag är!


Nu till något ännu roligare.. HELGEN!
I fredags fyllde min kära pappa 50 år (höll på att skriva 70 där, oops) så jag och Anders åkte ner till Stockarnas holm för att fira honom. Det bjöds på oxfilé, klyftpotatis, svampsås och chokladpannacotta :D Inte allt det ihop såklart (kanske inte var en självklarhet för någon därute i och för sig, förlåt för det).
På lördagen.. håll i er nu.. då var det 70ÅRS KALAS!!! Ja jag skrev faktiskt rätt nu.. Vi slog två flugor i en smäll och firade både pappa och mig. Jag fyller 20 snart så det var ju en perfekt lösning det. För er som kan räkna så blir 50 + 20 = 70 :) Förstår ni nu?

Smoooockat med folk blev det! Vårat vardagsrum är på, ja typ 32 kvadratmeter och på den ytan var det kanske 43 st sammanlagt. Wuhuu! Massor med trevliga människor samlade :) Vi höll på i 12 timmar, haha. Första gästerna kom strax efter klockan två och de sista gick strax efter två. Alltså.. dom gick inte direkt då dom kom, utan tvååå på natten för de som inte förstod.

Åh vet ni?
Jag orkar inte skriva mer nu...


tjohej!

En rubrik

Paus..

Ställde klockan på 7 idag, men ja vi kom nog inte upp direkt då, men jag började plugga direkt då jag gick upp i alla fall. Innan frukost och allt. Inte likt mig inte. Jag som inte brukar fungera innan jag fått i mig lite frukost.
Kanske kan det ha varit att man är nåågot stressad inför tentan, ja, kanske är det så.

Om du inte tillhör Johannas intresseklubb kan du sluta läsa nu.. eller du hade kunnat sluta läsa redan efter rubriken, förlåt att jag inte sa det..
Har suttit och läst om hälsa och hälsofrämjande hur mycket som helst nu. Hur kan man se på hälsa och ohälsa på så många olika sätt? Alla teoretiker ser olika på det i alla fall, andra mindre bra än andra. Man kan se hälsa och ohälsa som ett motsatspar, antingen är man frisk och har hälsa eller så är man sjuk och har ohälsa. Sedan kan man se det på ett kontinumm också. Man kan se en linje framför sig, med hälsa och sjukdom i vardera ände. Någonstans på denna linje är man och det kan vara olika varje dag. Ibland kanske man känner sig mer frisk än sjuk och tvärtom. Detta tycker jag är den bästa teorin, eftersom det stämmer ju så väl. Man mår för det mesta olika dag från dag.

Alla kan  vi se på hälsa med olika ögon. För dig kanske det är ett tillstånd? Ja, hur du mår nu kanske. Och du kanske ser det som en process? Något du hela tiden kan förändra och påverka som du vill. Endel kan också se hälsa som avsaknad av sjukdom. Har du ingen sjukdom eller åkomma, kanske du är vid hälsa? Eller vad tror du?

Jag tycker man kan se det från olika vinklar. Behöver inte bara vara en utav dom alla teorierna, men jag skulle nog säga att ordet process måste vara det bästa att förklara hälsa på. Om du har viljan, så har du förmågan att påverka och förändra din hälsa.

---

Efter lunch bär det av till skolan för att träffa studiegruppen och göra en intervju hos studenthälsan. Vi ska ta reda på vad de gör för att främja hälsa, hur de arbetar för folkhälsa i samhället, ect.

Blaha, just i detta skeda stötte jag till min kaffekopp så den åker i golvet och går i flera bitar. Kaffe överallt, på mig, på filten, på golvet, på bordet. Ja, jag känner mig så bra just nu. Springer för att hämta papper och då stötter jag till papperskorgen och allt i den åker ut på golvet. JA, jag känner mig så bra just nu!

Kaffet som var så gott... *ledsen i ögat*

Bara för det så orkar jag inte skriva mer om min intressanta vardag.... hejs svejs

7,5 grader

Helgen har varit supermysig! Spenderades med mor, far och Anders uppe i stugan i Dalarna.
Haft riktigt tur med vädret, sol och mestadels varmt. På förmiddagen i lördags tog vi en promenad runt en led uppe i skogen. Mycket uppför så flåset var igång rejält, haha. Vi kom hem med ca. 14 liter trattkantareller. Yummi!
Efter middagen rullade vi ner bastun till sjön, svettades lite i den och sedan hoppade vi i sjön. 7,5 grader varmt (kallt?) var det. Wuhu. Rätt skönt att springa in i bastun sen igen ;P Riktigt mysigt var det. Bastu, bad och en bira utanför i månskenet :)

Tycker det är lika roligt varje gång när posten kommer, haha och idag fick jag den roligaste. Fick ett eftersänt stort kuvert. Då undrar man vad för spännande det var i. Kan ni gissa? Jo, det var ett annonsblad från mitt förra jobb, Coop Extra. Från vecka 41. Vad sägs om det?

Jaaa alltid lika roligt att läsa min blogg va? :)

Längtar tills nästa helg! Då blir det 70 års kalas för mig och pappa!! Wohhahhiiihuuu!

Äääälg!

Ja, nu är det helg, för er som inte visste det!
Om en stund kommer päronen och hämtar upp mig och Anders och sen bär det av till Dalarna och stugan! Längtar verkligen dit. Där kan man slappna av och komma bort från allt. Dessutom finns där en nybygd bastu som står och väntar på att bli nerdragen (Ja, den har hjul, mohah)  till sjön. Ett dopp och sen in i värmen :) Underbart!

Något som är tråkigt är att brorsi inte följer med. Det  var någon match eller så som han var "tvungen" att gå på. Buhu, han vill hellre stå i en IQ-befriad klack och heja på fel lag. Aja, alla är vi olika.. haha!

Nu ska jag nog börja med pänkäjksän! Yummi!

        Hej svejs från oss
bild

Antonovsky, Antonovsky, ja Antonovsky..

Sitter och läser Antonovskys spännande bok Hälsans mysterium. Ja, visst låter det spännande. I början var den det, men nu är jag bara less på hur boken är skriven. För många okända ord för mig, löpande text utan mellanrum och namn som dyker upp titt som tätt som man inte har någon aning om vem de är. Själva innehållet om KASAM och så vidare är intressant, men upplägget i boken är så trist. Blöh säger jag bara!

Idag blir det att ta tag i uppgiften vi ska göra utifrån boken. Sen blir det nog en lite jogging tur med Anders. Kommer bli skönt att komma ut lite efter allt pluggandet. Sen ska jag hem till Persson och äta middag. Gissa vad det blir? Tacos såklart ;D Vad annars?

I helgen som var så var vi hemma och hälsade på familjen i Sthlm. Mys det :) Var också och köpte en ny fin tv :) 32'' plattv! Woho! På fredag när päronen kommer och hämtar upp oss för att åka till stugan så kommer de med tvn också.

Nu måste jag skriva vidare om KASAM. Får se om jag överlever det så att det blir något mer inlägg här. Wohah!

Ciao!